وسایلی که در زمان قطعی برق باید حتما داشته باشید!
به گزارش سفرنامه ازمیر، در این روزها که خبرهایی درباره قطعی برق روزانه می شنویم، باید کم کم خودمان را برای این چالش آماده کنیم. شاید الان هنوز هوا در خیلی از نقاط کشورمان آنقدر سرد نباشد اما با نزدیک شدن به روزهای سرد پاییز و زمستان، شرایط سخت تر می گردد. در این لحظات همه ما در پی روشنایی، گرما و راهی برای شارژ گوشی خود هستیم، تا بتوانیم زودتر از این شرایط خلاص شویم. درست است که چاره ای نداریم اما می توانیم با آمادگی هر چه بیشتر از این روزها هم عبور کنیم.

آماده بودن برای شرایط اضطراری و قطعی برق به معنای داشتن وسایلی است که به شما و خانواده تان یاری می نمایند تا با راحتی بیشتری از چالش ها عبور کنید. احتمالا حالا که حرف وسیله لازم برای قطعی برق شده، فقط یاد شمع و چراغ قوه بیفتید. اما وسایل دیگری هم هستند که در این روزها به آن ها احتیاج داریم. در این مقاله به شما یاری می کنیم تا لیستی از مهم ترین وسایلی که در شرایط قطع برق به آن ها احتیاج دارید را تهیه کنید و آماده شرایط احتمالی پیش رو باشید.
چگونه برای قطعی برق روزانه آماده شویم؟
درست است که قطعی برق برای ما خیلی سخت و چالشی است اما با برنامه ریزی درست و آماده بودن برای چنین شرایطی، می توانیم از اثرات منفی این قطعی ها کاسته و با کمترین اندازه ناراحتی، این دوره ها را پشت سر بگذاریم. در ادامه به چند نکته و راه چاره عملی برای آمادگی در برابر قطعی برق روزانه می پردازیم.
از جدول زمان بندی قطع برق آگاه شوید
بسیاری از شرکت های توزیع برق استانی جداول زمان بندی برای قطعی برق منتشر می نمایند که در این جدول ها ساعات احتمالی قطع برق در محله ها و منطقه ها مختلف را نشان می دهد. توصیه می گردد این جدول ها را به طور مرتب آنالیز کنید و ساعات قطعی برق را یادداشت کنید تا بتوانید فعالیت های روزانه خود را بر اساس آن تنظیم کنید.
وسایل الکترونیکی را از قبل شارژ کنید
یکی از اصلی ترین مسائل در زمان قطعی برق، نداشتن دسترسی به دستگاه های الکترونیکی مثل تلفن همراه، لپ تاپ و تبلت است. این وسایل علاوه بر اینکه ابزارهایی برای برقراری ارتباط هستند، در بسیاری از موارد برای کار و دسترسی به اطلاعات نیز حیاتی اند. برترین راهکار برای آمادگی، این است که قبل از ساعات قطع برق، این دستگاه ها را به طور کامل شارژ کنید.
کارهای مهم برقی را در زمان مناسب انجام دهید
کارهای خانگی یا شغلی که به برق احتیاج دارند، مثل اتوکشی، استفاده از ماشین لباسشویی، پخت وپز با اجاق های برقی، یا چاپ کردن مدارک مهم، باید به دقت برنامه ریزی شوند. سعی کنید کارهای زمان بری که احتیاج به انرژی برق دارند را در ساعاتی انجام دهید که برق در دسترس است. اگر از جدول قطع برق آگاه باشید، می توانید این کارها را قبل یا بعد از زمان قطعی انجام دهید تا دچار مشکل نشوید.
علاوه بر کارهای خانگی، اگر شغلتان به اینترنت یا برق احتیاج دارد، بهتر است در ساعات قطع برق، به فعالیت هایی بپردازید که احتیاج کمتری به دستگاه های برقی دارند. برای مثال، می توانید در این ساعات به امور برنامه ریزی، نوشتن ایده ها، یا حتی مطالعه بپردازید و کارهای مهم تر را به زمانی موکول کنید که دسترسی به برق دارید.
یخچال و فریزر را در ساعات قطع برق باز نکنید
نگهداری از مواد غذایی در شرایط قطعی برق بسیار مهم است، چرا که باز و بسته کردن مکرر یخچال باعث از دست رفتن سرما و فاسد شدن مواد غذایی می گردد. سعی کنید قبل از زمان قطعی برق، مواد غذایی ضروری را از یخچال بیرون بیاورید تا در زمان قطعی احتیاجی به باز و بسته کردن درب آن نباشد.
در زمان قطعی برق چه وسایلی احتیاج داریم؟
در این قسمت از مقاله به وسایل لازم در زمان قطعی برق به تفکیک کاربرد اشاره می کنیم.
وسایل لازم برای روشنایی
اول از همه سراغ وسایل مورد احتیاج برای زوشنایی می رویم.
چراغ قوه
قطعاً اولین احتیاج ما در تاریکی، روشنایی است. چراغ قوه های LED از کاربردی ترین وسایل در شرایط قطع برق هستند. این چراغ ها جدا از اینکه به صرفه و کم مصرفند، بلکه با تکنولوژی پیشرفته ای که دارند، نوری پرقدرت و یکنواخت فراوری می نمایند. با یک چراغ قوه LED که با باتری یا شارژ USB کار می نماید، می توانید به راحتی در تاریکی حرکت کنید، کتاب بخوانید و کارهای ضروری را انجام دهید.
چراغ شارژی
چراغ های شارژی قابل حمل نیز که با USB یا انرژی خورشیدی شارژ می شوندیا باتری خور هستند، از دیگر گزینه های پرکاربرد در این روزهای بی برقی هستند.
شمع
شمع ها نیز با وجود قدیمی بودن، همچنان در شرایط قطع برق کاربردی هستند. یک شمع خوشبو علاوه بر یک نور خوب و کافی می تواند محیطی گرم و دلپذیر ایجاد کند و به شما آرامش بخشد، اما حواستان باشد باید با احتیاط از آن ها بهره ببرید.
وسایل تفریح
خیلی از ما فکر می کنیم حالا که برق قطع شده دیگر هیچ کاری نیست که بتوانیم انجام دهیم. نه تلویزیون داریم که دیدن کنیم و نه مودم روشن است که از اینترنت استفاده کنیم. اما همین محدودیت می تواند فرصتی باشد تا از فضای مجازی فاصله بگیریم و به تفریح های ساده و خاطره انگیزی بازگردیم که به برق احتیاجی ندارند. در ادامه تفریح های متنوع و جذابی را معرفی می کنیم که حتی در تاریکی هم لبخند را به لبان شما خواهند آورد.
کتاب
قطعی برق، فرصت خوبی برای بازگشت به دنیای کتاب های کاغذی است. در دورانی که کتاب های الکترونیکی و صوتی جایگزین صفحات کاغذی شده اند، خواندن یک کتاب چاپی همان حس زیبا و نوستالژی کتاب خواندن را به ما منتقل می نماید. اگر نور کافی در منزل نداشتید، از یک چراغ قوه یا یک لامپ شارژی بهره ببرید تا بتوانید با آرامش خاطر به دنیای داستان ها و مطالب موردعلاقه تان سفر کنید.
اگر به داستان های معمایی علاقه مندید، آثار آگاتا کریستی یا سر آرتور کانن دویل می تواند شما را ساعت ها سرگرم کند. بعلاوه، اگر در پی کتابی انگیزشی و آموزنده هستید، کتاب هایی مثل هفت عادت مردمان موثر یا خرده عادت ها را به شما پیشنهاد می کنیم.
بازی های فکری مثل شطرنج یا تخته نرد
اگر چند نفر هستید و دوست دارید با هم سرگرم شوید، بازی کردن را به شما پیشنهاد می کنیم. بازی های فکری یکی از برترین تفریح ها در زمان قطعی برق هستند، چراکه احتیاجی به نور و برق ندارند و می توانند ساعت ها شما را سرگرم نمایند. شطرنج و تخته نرد می توانند فکر شما را به چالش بکشند و باعث شوند تا زمان به سرعت بگذرد. البته از هیجان بازی های کارتی هم نمی توان گذشت. این بازی ها به فضای خاص و ابزار زیادی احتیاج ندارند و تنها با یک دسته کارت می توان ساعت ها سرگرم شد.
دفتر رنگ آمیزی
اگر عاشق هنر و خلاقیت هستید، دور شدن از وسایل الکترونیکی می تواند برترین فرصت برای بروز خلاقیت هایتان باشد. نقاشی کشیدن، طراحی یا حتی رنگ آمیزی می تواند فکر شما را آرام کند و انرژی مثبت به شما بدهد. فقط کافی است یک دفتر و چند مداد رنگی داشته باشید تا ساعت ها به نقاشی و طراحی بپردازید. اگر کودک هم در خانه دارید، می توانید با کودک خود این کار را انجام دهید.
دفتر خاطرات
نوشتن یکی از آرام بخش ترین و موثرترین فعالیت ها برای پر کردن زمان در قطعی برق است. کاغذ و اتوماتیک همراه خود داشته باشید و آغاز به نوشتن کنید؛ فرقی ندارد که چه می نویسید، اگر اهل خاطره نویسی هستید، این زمان برترین فرصت است تا درباره اتفاقات روزانه، احساسات و افکارتان بنویسید. حتی اگر نویسنده حرفه ای نیستید، امتحان کنید و قلم را به حرکت درآورید. شاید نویسنده ای درون شما پنهان باشد.
تنقلات
قطعی برق، شاید بهانه ای باشد برای دورهمی های ساده و صمیمی که اغلب فراموش شان نموده ایم. در کنار تمام تفریح هایی که می توان در تاریکی انجام داد، خوراکی های خوشمزه و خوردنی های موردعلاقه هم جایگاه خاص خودشان را دارند. مثلا تخمه یکی از محبوب ترین خوراکی ها برای دورهمی های خانوادگی و محبت آمیز است. احتمالا شما هم به تاثیر تخمه شکستن پی برده اید و احساس نموده اید که با این کار چقدر زمان زودتر می گذرد. شاید بد نباشد چیپس و پفک را هم چاشنی کار کنید. چیپس و پفک همواره انتخابی محبوب برای هر سن و سالی هستند و می توانند توجه ما را از نبود برق دور نمایند.
وسایل گرمایشی
وقتی برق قطع می گردد، سیستم پکیج به طور کامل متوقف می گردد؛ چراکه برای کار کردن به برق احتیاج دارد. پکیج ها علاوه بر گاز، به برق هم احتیاج دارند تا بتوانند آب را به گردش درآورند و گرما را به رادیاتورها برسانند. در نتیجه، هنگام قطعی برق، نمی توانید از پکیج برای گرم کردن خانه بهره ببرید. در این مواقع، برترین راهکار برای گرمایش، استفاده از وسایل گرمایشی گازی مثل بخاری های گازی یا نفتی است.
بخاری گازی و نفتی
اگر در منزل یا محل کارتان بخاری گازی یا نفتی دارید، در زمان قطعی برق می توانید از آن ها بهره ببرید. این بخاری ها وابسته به برق نیستند و می توانند دمای اتاق شما را متعادل نگه دارند. اما به یاد داشته باشید که در زمان استفاده از بخاری های نفتی یا گازی، حتما تهویه مناسب را در نظر بگیرید تا خدای ننموده گازهای مضر مانند مونوکسید کربن جمع نگردد.
پتو و لباس های گرم
بعضی از خانه ها به خاطر طراحی مدرن و استفاده گسترده از پکیج، لوله بخاری ندارند؛ یعنی امکان استفاده از بخاری های گازی یا نفتی هم ممکن نیست. در چنین شرایطی، بهتر است به وسایل ساده تر روی بیاوریم. شاید در نگاه اول خیلی سخت باشد اما راه های زیادی برای مقابله با این چالش وجود دارد. به یاری بعضی وسایل ساده و روش های کارآمد می توانیم این چالش ها را راحت تر پشت سر بگذاریم.
در روزهای سرد زمستان، پتو و لباس های گرمایشی مخصوص گزینه های فوق العاده ای برای حفظ گرما بدون احتیاج به برق هستند. در این روزها چاره ای نداریم جز این که با لباس های گرم مثل پلیورها، جوراب های پشمی و …آشتی کنیم تا بدون احتیاج به گرم کن برقی، خودمان را گرم کنیم.
کیسه آب گرم
اگر نمی توانید چند لایه لباس بپوشید، از یکی از ساده ترین و قدیمی ترین راه ها یعنی استفاده از کیسه های آب گرم یاری بگیرید. این وسیله کوچک اما کارآمد، می تواند مدت ها گرمای خود را حفظ نموده و به شما حس راحتی و آرامش بدهد. کافیست کیسه آب گرم را با آب جوش پر کنید و آن را روی دست ها، پاها یا هر قسمت از بدن خود که بیشتر احساس سرما می نماید، بگذارید.
اجاق های گاز کمپینگ
اگر اهل طبیعت گردی و کمپینگ هستید، احتمالاً یک اجاق گاز کوچک برای پخت وپز دارید. این اجاق ها که معمولاً از کپسول گاز استفاده می نمایند، می توانند در مواقع قطعی برق به یاری شما بیایند.
پتوهای مسافرتی
پتوهای مسافرتی هم از جمله گزینه های کارآمد در برابر سرما بدون احتیاج به برق هستند. این پتوها چون سبک و نازک هستند، خیلی دست و پا گیر نیستند و می توانند در این روزها به یاری ما بیایند.
وسایل یاریی برای شارژ کردن گوشی
پاور بانک
در این روزهایی به شدت به تکنولوژی و وسایل الکترونیکی وابسته ایم، انگار قطعی برق ضربه ای ناگهانی است که تمامی برنامه هایمان را متوقف می نماید. در چنین مواقعی، داشتن پاوربانک از نان شب هم واجب تر است. پاوربانک ها در مواقع قطعی برق، مثل فرشته نجات هستند. اگر می خواهید در قطعی برق گوشی و تبلت شما شارژ داشته باشند، داشتن یک پاوربانک کوچک با ظرفیت حداقل 5000 میلی آمپرساعت کافی است. اما اگر به وسایلی مانند لپ تاپ و دستگاه های سنگین تر احتیاج دارید، باید به فکر پاوربانک های پرظرفیت باشید که بتوانند برای ساعات طولانی، به یاری شما بشتابند.
پاوربانک های پرقدرت، معمولا دارای چندین پورت خروجی USB و حتی USB-C هستند، و بعضی از مدل های جدیدتر به تکنولوژی شارژ سریع مجهز شده اند. اگر شما بخواهید گوشی، تبلت، و لپ تاپ خود را همزمان شارژ کنید، این پاوربانک ها یک راهکار کامل خواهند بود. اگر اهل کمپینگ یا سفر هستید و احتیاج به منبعی از انرژی دارید که در هر شرایطی همراه شما باشد، پاوربانک های خورشیدی هم انتخاب خوبی هستند. می توانید در روزهای آفتابی آن ها را شارژ کنید تا در این روزها یاری حالتان باشند.
منبع: دیجیکالا مگ